Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006 07:01
UPD:07:28

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ασιατικών μεταλλουργιών, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton και της Sumitomo Metal Mining Co., μετά τις οικονομικές εκθέσεις στις ΗΠΑ που κατέδειξαν ότι η ζήτηση των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής μάλλον μειώνεται, ωθώντας τις τιμές του χαλκού στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. οδήγησαν κάποιες από τις μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση της Micron Technology Inc. ότι το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της τριπλασιάστηκαν, σε συνδυασμό με δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι προμήθειες της Hewlett-Packard Co. από την Ταϊβάν, ενδέχεται να αυξηθούν το 2008.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της National Australia Bank Ltd., μετά την άνοδο του δείκτη των κύριων οικονομικών δεικτών. Οι μετοχές της Guangshen Railway Co. σημείωσαν άνοδο έως 81% κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο. Οι μετοχές της Hoya Corp. και της Pentax Corp. κινήθηκαν ανοδικά μετά τη συμφωνία τους να συγχωνευθούν.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, 0,06 μονάδες υψηλότερα, φθάνοντας στις 138,83 μονάδες στις 12:21 μ.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,2%, ενώ ο Topix σημείωνε απώλειες 0,3%. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Κίνα, τη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε χθες 1,9%. Ο χαλκός σημείωσε απώλειες 3,1%, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών.

Ο γενικός οικονομικός δείκτης τη Federal Reserve Bank της Φιλαδέλφειας, υποχώρησε στο -4,3 από 5,1 τον Νοέμβριο. Ο δείκτης κάτω από το μηδέν σημαίνει ότι περισσότερες βιομηχανίες ανακοίνωσαν ότι οι εργασίες συρρικνώθηκαν. Εναντι της προηγούμενης ανόδου τον Νοέμβριο, ο δείκτης περιορίστηκε για δύο μήνες.

Το τρίτο τρίμηνο το ΑΕΠ στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε 2% ετησίως, λιγότερο από την πρόβλεψη του προηγούμενου μηνός για ανάπτυξη με ρυθμό 2,2%, ανακοίνωσε το υπουργείου Εμπορίου. Οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί 2,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα