Carlyle: Επιδίωξη για μεγαλύτερες εξαγορές στην Ιαπωνία

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι εταιρείες ηλεκτρονικών
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006 09:35

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ εταιρείες θέλει να αγοράσει η Carlyle Group, η εταιρεία με έδρα την Ουάσινγκτον, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο κεφάλαιο εξαγορών, αφιερωμένο στην Ιαπωνία, ενώ ψάχνει για εταιρείες ηλεκτρονικών στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο, σύμφωνα με στέλεχός της.

«Μπορούμε να κλείσουμε μεγαλύτερες συμφωνίες στην Ιαπωνία, από τις προηγούμενες», ανέφερε ο Tamotsu Adachi, διευθύνων σύμβουλος της Carlyle, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ιαπωνία, σε συνέντευξη που παραχώρησε, συμπληρώνοντας: «Μερικές μεγάλες εταιρείες εξετάζουν τώρα την πώληση σκελών τους σε εταιρείες επενδύσεων και αυτό αποτελεί μία επιλογή».

Τα επενδυτικά κεφάλαια παγκοσμίως, όπως η Carlyle βλέπουν αυξημένες προοπτικές στην Ιαπωνία, καθώς η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας μετά τον πόλεμο, ενθαρρύνει τις εταιρείες να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους και την ανταγωνιστικότητά τους στο εξωτερικό. Η αξία των εξαγορών και των επενδύσεων μετοχών στην Ιαπωνία υπερδιπλασιάστηκε, φθάνοντας στα 9 δισ. δολ. φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

H Carlyle, η οποία τον Ιούλιο άντλησε 215,6 δισ. γιέν (1,8 δισ. δολ.) για ένα ιαπωνικό fund, σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 50 δισ. γιέν το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Adachi. Το ποσόν θα είναι ίσο με την συνολική επένδυση της εταιρείας στην Ιαπωνία τα πέντε τελευταία χρόνια από τη δημιουργία γραφείου της στη χώρα, το 2000.

Μέσα στο 2007 η εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τρεις εξαγορές, είπε ο Adachi, περισσότερες από τη μία φέτος και τις δύο επενδύσεις το 2005. Ο κλάδος των ηλεκτρονικών της Ιαπωνίας είναι ένας από αυτούς που επικεντρώνεται η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα