Σιγκαπούρη: Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής το δ' τρίμηνο

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 08:22

ΜΕ ΤΟΝ χαμηλότερο ρυθμό το τέταρτο τρίμηνο, αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Σιγκαπούρης, καθώς οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., περιόρισαν την παραγωγή τους, στο πλαίσιο της μείωσης της διεθνούς ζήτησης.

Η βιομηχανική παραγωγή, η οποία αποτελεί το 1/4 της οικονομίας της χώρας, αυξήθηκε 9,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι αναθεωρημένης αύξησης 11,9%, που είχε σημειωθεί το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα στο Web site του, το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Σιγκαπούρης.

Οι κατασκευαστές chip για κομπιούτερ και σκληρούς δίσκους, περιορίζουν την παραγωγή τους και αντιμετωπίζουν τη ζήτηση από τα αποθέματα, τα οποία αυξήθηκαν εξ αιτίας της υπερεκτίμησης των αναγκών. Η οικονομία της Σιγκαπούρης ενδέχεται να αναπτυχθεί με ρυθμό χαμηλότερο του ημίσεως από το 8,1% του περασμένου έτους, καθώς η ζήτηση από τις ΗΠΑ και την Κίνα μειώνεται, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Lee Hsien Loong, στις 31 Δεκεμβρίου.

Η οικονομία της νήσου, αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,4%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2003) το τέταρτο τρίμηνο του 2004, ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε ο Lee, ο οποίος επανέλαβε την πρόβλεψη της κυβέρνησης, ότι η ανάπτυξη θα περιοριστεί μεταξύ 3% και 5%. Πέρυσι, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, είχε τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα