Ν. Κορέα: Στα χαμηλότερα επίπεδα η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 08:36

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα, σε χρονικό διάστημα τριών ετών, υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Ν. Κορέα, καθώς οι δαπάνες των καταναλωτών μειώθηκαν και η άνοδος του ουόν, περιόρισε στα κέρδη των εξαγωγικών εταιρειών.

Η Ενωση των Κορεατικών Βιομηχανιών, η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ν. Κορέας, ανακοίνωσε, ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 77,8 μονάδες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2001. Ο δείκτης καθορίζεται μετά από έρευνα στις 600 μεγαλύτερες εταιρείες της Ν. Κορέας, από πλευράς πωλήσεων, ενώ όταν διαμορφώνεται κάτω από τις 100 μονάδες, καταδεικνύει, ότι οι απαισιόδοξοι υπερέβησαν τους αισιόδοξους.

«Οι εξαγωγικές εταιρείες της χώρας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εξ αιτίας του ισχυρού νομίσματος (ουόν), και της αδύναμης εσωτερικής ζήτησης», ανέφερε η Ενωση σε ανακοίνωσή της στη Σεούλ.

Το ΑΕΠ της χώρας ενδέχεται να αυξηθεί κατά 4% φέτος, έναντι εκτίμησης για αύξηση 4,7% το 2004, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προβλέπει φέτος αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα