Ιnbev: 260 εκατ. ευρώ για τον έλεγχο της Sun Interbrew

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 10:12

ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ έλεγχο της ρωσικής θυγατρικής, Sun Interbrew Ltd. μετά την εξαγορά της Alfa Group, αντί του ποσού των 260 εκατ. ευρώ (350 εκατ. δολ.), απέκτησε η δεύτερη σε μέγεθος ζυθοποιΐα του κόσμου, InBev NV.

Η InBev αγόρασε 6.065.930 μετοχές με δικαίωμα ψήφου και 1.654.269 μετοχές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, της Sun Interbrew, της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής ζυθοποιΐας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη σήμερα.

Η εταιρεία, που παρασκευάζει μεταξύ άλλων τις μπύρες Beck's και Stella Artois, αναπτύσσεται σε χώρες όπως η Ρωσία, καθώς αυξάνονται τα εισοδήματα και η ζήτηση για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, τη στιγμή που οι δυτικοευρωπαίοι ξοδεύουν λιγότερα χρήματα και χρόνο στα παμπ.

Η InBev θα έχει στην κυριότητά της σχεδόν το σύνολο της Sun Interbrew μετά από αυτήν την εμπορική συναλλαγή και τη νωρίτερη συγχώνευση με την Sun Trade, ενώ ανακοίνωσε, ότι περιμένει να ολοκληρώσει τις δύο εξαγορές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η Alfa, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ρωσίας, στον κλάδο των οικονομικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα