Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 10:43
UPD:10:47

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της DaimlerChrysler AG, και της Swiss Reinsurance Co., τη στιγμή που απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Ericsson AB.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index αυξήθηκε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 251,32 μονάδες, στις 8:05' π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 50 σημείωνε επίσης άνοδο 0,1%, τη στιγμή που ο Euro Stoxx 50, ο δείκτης των 12 χωρών που συναλλάσσονται με το ευρώ, υποχωρούσε λιγότερο από 0,1%.

«Μία ανησυχία μου είναι ότι η οικονομική ανάπτυξη περιορίζεται και αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι το κατά πόσο θα επηρεαστούν από την κατάσταση αυτή τα Χρηματιστήρια», ανέφερε ο Patrick Casselman, ο οποίος διαχειρίζεται 600 εκατ. δολ. σε ευρωπαϊκές μετοχές, με την KBC Asset Management, στις Βρυξέλλες.

Οι μετοχές της DaimlerChrysler, της πέμπτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, σημείωναν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα 35,50 ευρώ η μία. Οι μετοχές της Ericsson, της μεγαλύτερηες εταιρείας ασύρματων δικτύων, υποχωρούσαν κατά 0,5%, φθάνοντας στις 21,1 σουηδικές κορώνες η μία.

Οι συναλλαγές, ενδέχεται να είναι χαμηλότερες από το συνηθισμένο, καθώς η αγορά του Λονδίνου είναι κλειστή λόγω του Νέου Ετους, όπως και οι αγορές στην Ιρλανδία και την Ισλανδία.

Η βιομηχανική ανάπτυξη στις 12 χώρες-μέλη της ευρωζώνης, ενδέχεται να έμεινε στάσιμη τον περασμένο μήνα, εξ αιτίας της ανατίμησης του ευρώ έννατι του δολαρίου σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Ο S&P 500 Index υποχωρούσε κατά 0.1%, φθάνοντας στις 1.211,92 μονάδες στις 31 Δεκεμβρίου. Ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), έχασε 0,2%, τη στιγμή που ο Nasdaq υποχώρησε σε ποσοστό 0,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα