Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 10:43

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της DaimlerChrysler AG, και της Swiss Reinsurance Co., τη στιγμή που απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Ericsson AB.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index αυξήθηκε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 251,32 μονάδες, στις 8:05' π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 50 σημείωνε επίσης άνοδο 0,1%, τη στιγμή που ο Euro Stoxx 50, ο δείκτης των 12 χωρών που συναλλάσσονται με το ευρώ, υποχωρούσε λιγότερο από 0,1%.

«Μία ανησυχία μου είναι ότι η οικονομική ανάπτυξη περιορίζεται και αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι το κατά πόσο θα επηρεαστούν από την κατάσταση αυτή τα Χρηματιστήρια», ανέφερε ο Patrick Casselman, ο οποίος διαχειρίζεται 600 εκατ. δολ. σε ευρωπαϊκές μετοχές, με την KBC Asset Management, στις Βρυξέλλες.

Οι μετοχές της DaimlerChrysler, της πέμπτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, σημείωναν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα 35,50 ευρώ η μία. Οι μετοχές της Ericsson, της μεγαλύτερηες εταιρείας ασύρματων δικτύων, υποχωρούσαν κατά 0,5%, φθάνοντας στις 21,1 σουηδικές κορώνες η μία.

Οι συναλλαγές, ενδέχεται να είναι χαμηλότερες από το συνηθισμένο, καθώς η αγορά του Λονδίνου είναι κλειστή λόγω του Νέου Ετους, όπως και οι αγορές στην Ιρλανδία και την Ισλανδία.

Η βιομηχανική ανάπτυξη στις 12 χώρες-μέλη της ευρωζώνης, ενδέχεται να έμεινε στάσιμη τον περασμένο μήνα, εξ αιτίας της ανατίμησης του ευρώ έννατι του δολαρίου σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Ο S&P 500 Index υποχωρούσε κατά 0.1%, φθάνοντας στις 1.211,92 μονάδες στις 31 Δεκεμβρίου. Ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), έχασε 0,2%, τη στιγμή που ο Nasdaq υποχώρησε σε ποσοστό 0,1%.