Compucon: Ίδρυση θυγατρικής στο Τόκιο

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 14:03

Την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία Compucon Japan και έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας, στο κεφάλαιο της οποίας η Compucon θα συμμετέχει με ποσοστό 100%, αποφάσισε το δ.σ. της εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του της 31/12/2004.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέλθει σε 20 εκατ. γεν. Οι νομικές διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρίας αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Α' τριμήνου 2005.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της πολυετούς επιτυχούς παρουσίας της στην ιαπωνική αγορά μέσω αντιπροσώπων και της δημιουργίας σημαντικά μεγαλύτερων επιχειρηματικών ευκαιριών που διανοίγονται πλέον με την αυτόνομη παρουσία της.

Η εταιρεία που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια το 15% έως 25% του κύκλου εργασιών της στην Ιαπωνία, προσδοκά με αυτήν την απόφαση την αύξηση των πωλήσεων κεντητικού λογισμικού, αλλά και ανάληψη έργων κατά παραγγελία (OEM projects) με επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας με μεγάλες εταιρίες του χώρου του κεντήματος που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, το δ.σ. της Compucon αποφάσισε την παράταση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου κατά τρεις μήνες, ήτοι 31/03/2005, με στόχο τα υπολειπόμενα προς επένδυση κεφάλαια να αξιοποιηθούν κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο η ίδρυση της νέας εταιρείας να χρηματοδοτηθεί από το υπόλοιπο των αντληθέντων κεφαλαίων, από τη Δημόσια Εγγραφή της εταιρείας το Μάρτιο του 2002, που τη στιγμή αυτή ανέρχεται σε περίπου 150 χιλ. ευρώ επί συνόλου αντληθέντων κεφαλαίων ευρώ 5.702.514,26 (συνολικά ευρώ 6.144.000 μείον έξοδα ευρώ 441.485,74).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα