Ο ΟΤΕ για την επιβολή προστίμου απο την ΕΕΤΤ

Καταγγέλλει την ενέργιεια της ΕΕΤΤ επιφυλασσόμενος ρητά κάθε νόμιμου δικαιώματός του
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 13:50

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α. σύμφωνα με την οποία η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 500.000 ευρώ, ο ΟΤΕ με επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Στις 31/12/2004 ο ΟΤΕ πληροφορήθηκε ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) του επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ, σε σχέση με καθυστερήσεις υποβολής κοστολογικών στοιχείων στο παρελθόν.

Η είδηση περιήλθε σε γνώση του ΟΤΕ από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετικό ερώτημα της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και όχι από την ΕΕΤΤ. O OTE έχει και στο παρελθόν διαμαρτυρηθεί για την εμμονή της ΕΕΤΤ να αγνοεί το θεμελιώδες και αυτονόητο δικαίωμα του διοικουμένου να ενημερώνεται πρώτος και απευθείας από τη Ρυθμιστική Αρχή για πράξεις της που τον αφορούν, δεδομένου ότι είχε συμβεί επανειλημμένα να λαμβάνει γνώση των αποφάσεων της ΕΕΤΤ από τα δικά της δελτία τύπου».

«Αυτή τη φορά η ΕΕΤΤ υπερέβη εαυτήν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο ΟΤΕ, «αφού ούτε και αυτή τη δυνατότητα πληροφόρησης είχε παράσχει στον ΟΤΕ και αρκέσθηκε να επικοινωνήσει την είδηση απευθείας προς τις εφημερίδες».

«Ως εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, ο ΟΤΕ υποχρεούται να παρέχει πλήρη στοιχεία για πρόστιμα ή άλλου είδους γεγονότα που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στα οικονομικά του αποτελέσματα. Επομένως, η ΕΕΤΤ με την αντιδεοντολογική συμπεριφορά της, μεταξύ άλλων, εκθέτει τον ΟΤΕ έναντι των μετόχων του αλλά και των αρμοδίων εποπτικών οργάνων της χρηματιστηριακής αγοράς. Ο ΟΤΕ για μια ακόμη φορά καταγγέλλει ως απολύτως απαράδεκτη την πρακτική αυτή της ΕΕΤΤ επιφυλασσόμενος ρητά κάθε νόμιμου δικαιώματός του», καταλήγει το ΟΤΕ στην απάντησή του προς το Χ.Α..



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα