Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, ωθώντας τον δείκτη Nikkei 225 κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών. Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής ηλεκτρονικών για την ευρεία κατανάλωση, όπως της Canon Inc., σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση των εταιρειών λιανικής πώλησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Wal-Mart Stores Inc., ότι εμφάνισαν κέρδη από τα ψώνια των Χριστουγέννων.

«Η αίσθηση της αγοράς παραμένει αρκετά δυνατή», ανέφερε ο Shigeharu Shiraishi, o οποίος διαχειρίζεται 14 δισ. δολ. σε μετοχές με την Societe Generale Asset Management (Japan) Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Το 2005 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία οι επενδυτές τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό θα ανταμείψουν τις εταιρείες για τη δυναμική των εσόδων τους».

Ο ίδιος, εκτιμά, ότι ο Nikkei θα αναρριχηθεί στις 13.000 μονάδες το επόμενο τρίμηνο και προτιμά την Canon, την υπ' αριθμόν δύο εταιρεία πώλησης με ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο.

Ο Nikkei κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 11.517,75 μονάδες, στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο, στην περιορισμένη συνεδρίαση. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 1.153,38 μονάδες. Πέρυσι, ο Nikkei, κέρδισε 7,6% και ο Topix ποσοστό 10%. Οι αγορές θα συνεδριάσουν πλήρως, αύριο.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex, υποχωρούσε κατά 1,1%, φθάνοντας στις 7.076,52 μονάδες, μετά την υποχώρηση των μετοχών της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., αποτέλεσμα της υποχώρησης των μετοχών στις ΗΠΑ και την έκθεση για την απασχόληση, που περιόρισε την αισιοδοξία για σταθερή ανάπτυξη, της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι εταιρείες που κάνουν δουλειές στις ΗΠΑ, όπως της HSBC Holdings Plc, οδήγησαν κατά 1,5% χαμηλότερα, τον δείκτη Hang Seng.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περίπου 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 101,17 μονάδες. Οι δείκτες στη Ν. Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Κίνα, σημείωναν απώλειες, τη στιγμή που οι δείκτες στην Αυστραλία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, σημείωναν κέρδη. Κλειστές είναι οι αγορές στη Ν. Ζηλανδία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα