Στην Κίνα ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, για την πειρατεία σημάτων

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2005 08:03

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ μεταβαίνει αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωσή του, ο απερχόμενος υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Donald Evans, προκειμένου να γνωστοποιήσει στους κυβερνώντες, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, George W. Bush, περιμένει μεγαλύτερες προσπάθειες, στην λήψη σκληρότερων μέτρων κατά της παραβίασης της πατέντας και της πειρατείας στα κατατεθέντα σήματα.

Στην Κίνα μεταβαίνει ο απερχόμενος υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Donald Evans, για την εντατικοποίηση των νόμων κατά της πειρατείας.

Η τριήμερη επίσκεψή του, θα είναι η τέταρτη στην Κίνα και μία από τις τελευταίες του κινήσεις, πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση Bush, σύμφωνα με τον ίδιο, σε συνέντευξη που παρεχώρησε την περασμένη εβδομάδα. Η Κίνα, ανακοίνωσε στις 21 Δεκεμβρίου ότι θα αυξήσει την ποινή φυλάκισης για εκείνους που παραβιάζουν την πνευματική ιδιοκτησία σε επτά χρόνια.

«Αυτές είναι κάποιες νόμιμες αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Είναι όμως αρκετές; Δεν νομίζω», επεσήμανε ο Evans, 58 ετών, σε συνέντευξή του στην Ουάσινγκτον, πριν αναχωρήσει για το Πεκίνο, συμπληρώνοντας: «Νομίζω ότι δεν κάνουν ακριβώς αυτό που πρέπει».

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, υποστηρίζει, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα, ύψους 181 δισ. δολ., είναι η πειρατεία, εξ αιτίας της οποίας, σημειώθηκαν ζημίες ύψους 2,6 δισ. δολ. το 2003. Το πρόβλημα έγινε εντονότερο το 2004, καθώς η χώρα απέτυχε να αυξήσει τις συλλήψεις των κυριοτέρων πλαστογράφων, σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα