ΗΠΑ: Αύξηση των παραγγελιών εργαλείων τον Νοέμβριο

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2005 08:39

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 40%, σημείωσαν το Νοέμβριο οι παραγγελίες εργαλείων στις ΗΠΑ, έναντι της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2003, καθώς οι βιομηχανίες αύξησαν την παραγωγή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με έρευνα σε δύο ενώσεων της βιομηχανίας.

Οι παραγγελίες για εγχώρια και ξένα εργαλεία, που χρησιμοποιούνται για την μορφοποίηση και την κοπή μετάλλων, αυξήθηκαν στα 275 εκατ. δολ. τον Νοέμβριο του 2004, έναντι 196 εκατ. δολ., που ήταν τον Νοέμβριο του 2003, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Association for Manufacturing Technology και της American Machine Tool Distributors' Association. Οι παραγγελίες αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 43%, φθάνοντας τα 2,67 δισ. δολ. το ενδεκάμηνο του 2004, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2003.

Πολλές αγορές έγιναν τον Νοέμβριο, προκειμένου οι βιομηχανίες να επωφεληθούν από τις μειώσεις της φορολογίας, λόγω του υποτιμημένου νομίσματος, οι οποίες έπαψαν να ισχύουν την 1η Ιανουαρίου.

«Το 2004 που έκλεισε, φαίνεται, ότι θα είναι η πιο σημαντική χρονιά από πλευράς πωλήσεων εξαρτημάτων από το 2000, με προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης για το 2005», ανέφερε ο Ralph Nappi, πρόεδρος της American Machine Tool Distributors' Association, συμπληρώνοντας: «Η αύξηση της ζήτησης, τα φορολογικά κίνητρα και η ανάγκη αύξησης της δυναμικότητας, ώθησαν τους κατασκευαστές στις ΗΠΑ να συνεχίσουν τις επενδύσεις τους σε νέα εργαλεία για τη βιομηχανία».

Πέρυσι, οι βιομήχανοι στις ΗΠΑ, αύξησαν τις θέσεις απασχόλησης για πρώτη φορά από το 1997, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 7 Ιανουαρίου. Στη βιομηχανία δημιουργήθηκαν 76.000 θέσεις εργασίας από τις συνολικά 2,2 εκατ. θέσεις που δημιουργήθηκαν το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα