Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 07:01
UPD:09:19

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την πρόβλεψη της Toyota Motor Corp., για αύξηση των πωλήσεών της στην Ευρώπη και της Mitsubishi Motors Corp., ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία, από τη δραστηριότητά της στις ΗΠΑ.

«Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πολύ δυνατές και κερδίζουν μερίδιο αγοράς από τις ανταγωνίστριές τους», ανέφερε ο Masaki Iso, ο οποίος διαχειρίζεται 7,6 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Yasuda Asset Management Co., στο Τόκυο.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 11.561,74 μονάδες στη 1:15' μ.μ., ώρα Τόκυο. Ο Topix κέρδιζε 1%, φθάνοντας στις 1.157,22 μονάδες. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, αποτελούσαν το 16% των συνολικών κερδών του δείκτη, καθώς παρουσίασαν τα νέα μοντέλα τους και τις προοπτικές αύξησης των κερδών τους, στο μεγαλύτερο Σαλόνι Αυτοκινήτου στον κόσμο, στο Ντητρόϊτ.

Αλλού στην Ασία, στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 όδευε προς τα υψηλότερα επίπεδρα ρεκόρ για τρίτη φορά, μετά από πολλές μέρες. Οι μετοχές της BHP Billiton και της Rio Tinto Group κινήθηκαν ανοδικά, μετά τη διαβεβαίωση της Goldman Sachs JBWere για την πορεία των μεταλλουργιών και την εισήγηση «buy» των μετοχών τους, υποστηρίζοντας, ότι, η ζήτηση των φυσικών εμπορευμάτων στην Κίνα, θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωνε κέρδη 0,7%, φθάνοντας στις 880,48 μονάδες. Οι μετοχές της Korea Exchange Bank, της πέμπτης σε μέγεθος δανείστριας της χώρας, κινούντο ανοδικά, καθώς εικάζετο ότι θα αποτελέσει στόχο εξαγοράς, μετά την αγορά ανταγωνίστριάς της, από την Standard Chartered Plc.

Ανοδικά κινούντο όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και το Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα