Cleveland-Cliffs: 465 εκατ. δολ. για την απόκτηση της Portman

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2005 08:08

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Portman Ltd. της Αυστραλίας, αντί του ποσού των 465 εκατ. δολ. ΗΠΑ, σε μετρητά, με στόχο την αύξηση των πωλήσεών της στις χαλυβουργίες της Κίνας, πέτυχε η Cleveland-Cliffs Inc., η μεγαλύτερη παραγωγός σφαιριδίων σιδηρομεταλλεύματος της Βορείου Αμερικής.

Η Cleveland-Cliffs, προσέφερε 3,40 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, για την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος της Αυστραλίας, 11,5% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της στις 7 Ιανουαρίου. Σήμερα οι μετοχές της Portman, σημείωναν άνοδο 16,4%, φθάνοντας στα 3,55 δολ. Αυστραλίας η μία, καθώς εικάζετο ότι θα υπάρξει άλλη ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της.

Η απόκτηση της Portman, θα βοηθήσει την Cleveland-Cliffs να διαφοροποιηθεί εκτός Βορείου Αμερικής, όπου πουλά το 95% των σφαιριδίων της. Η Portman εξάγει τα 3/4 του σιδηρομεταλλεύματός της, στην Κίνα και επεκτείνει το μεγαλύτερο ορυχείο της κατά 60%, καθώς εκτιμά, ότι η ζήτηση από την Κίνα, θα αυξήσει φέτος τις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Portman, έκαναν δεκτή την προσφορά της Cleveland-Cliffs, καθώς δεν υπήρχε άλλη υψηλότερη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προσφορά. Οι μετοχές της, σημείωναν άνοδο 46 σεντς, ποσοστό 15%, φθάνοντας στα 3,51 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:37' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα