Infosys: 51,5% η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2005 08:20

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 51,5%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού της Ινδίας, Infosys Technologies Ltd., καθώς έκλεισε περισσότερες παραγγελίες από τους πελάτες της.

Τα καθαρά κέρδη, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αυξήθηκαν στα 4,97 δισ. ρουπίες (113,7 εκατ. δολ.) ή 17,95 ρουπίες ανά μετοχή, από 3,28 δισ. ρουπίες ή 12,15 ρουπίες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Εννέα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι, τα καθαρά της κέρδη θα ανήρχοντο κατά μέσον όρο σε 4,78 δισ. ρουπίες. Οι πωλήσεις της Infosys, ανήλθαν σε 18,76 δισ. ρουπίες κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, έναντι 12,57 δισ., που είχε πραγματοποιήσει πριν από ένα χρόνο.

Η Infosys κλείνει νέες παραγγελίες από τους πελάτες της, όπως από τη Cisco Systems Inc., τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια υλικού δικτύων για κομπιούτερ, καθώς μπορεί να προσλάβει προσωπικό, με το 1/6 του μισθού που πληρώνονται οι τεχνικοί κομπιούτερ στις ΗΠΑ. Επίσης, επεκτείνει τις δραστηριότητες στον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, αλλά και διοικητικών.

Η πρώτη εταιρεία παραγωγής λογισμικού της Ινδίας, η Tata Consultancy Services Ltd., ανακοινώνει αύριο τα αποτελέσματά της. H Infosys, το τρίτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2004, προσέθεσε 38 νέους πελάτες έναντι 32 το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ προσέλαβε μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, συνολικά 2.280 υπαλλήλους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα