Posco: Σε επίπεδα ρεκόρ - 1,1 δισ. δολ. - τα καθαρά κέρδη

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 13:29

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη και σε επίπεδα ρεκόρ, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η πιο κερδοφόρος χαλυβουργία του κόσμου, Posco, καθώς η αύξηση της ζήτησης από την Κίνα, ώθησε ανοδικά τις τιμές.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, ανήλθαν σε 1,18 τρισ. ουόν (1,1 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 462,3 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις, σύμφωνα με τη διοίκησή της, θα σημειώσουν άνοδο 16%, φθάνοντας τα 23 τρισ. ουόν το 2005, μετά την επέκτασή τους σε ποσοστό της τάξης του 38% το προηγούμενο έτος.

Η Posco, σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις της, σε ποσοστό 79% φέτος και στα 4,8 τρισ. ουόν. Επεκτείνεται στην Κίνα, τη Βραζιλία και την Ινδία, προκειμένου να σιγουρέψει την ανάπτυξη, καθώς η ζήτηση στη Ν. Κορέα μειώνεται, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των πρώτων υλών. Επίσης, επενδύει στη νέα τεχνολογία προκειμένου να περιορίσει το κόστος, καθώς οι τιμές του άνθρακα και του σιδηρομεταλλεύματος, έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ.

«Δεν υπάρχει ανάπτυξη στην Κορέα, οπότε είναι καλό να επεκταθούν στο εξωτερικό», ανέφερε ο Shin Jin Ho, ο οποίος διαχειρίζεται 675 εκατ. δολ. σε μετοχές, με την Midas Asset Management Co., στη Σεούλ και κατέχει μεγάλο αριθμό μετοχών της. Οι τελευταίες, σημείωσαν άνοδο 1,7%, φθάνοντας στις 181.000 ουόν η μία. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 15%, υπερβαίνοντας την άνοδο του δείκτη στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, Kospi, σε ποσοστό 11%.

Το τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 43%, φθάνοντας στα 5,61 τρισ. ουόν, έναντι 3,93 τρισ. ουόν τον προηγούμενο χρόνο. Τα λειτουργικά της κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν φθάνοντας στο 1,6 τρισ. ουόν έναντι 778 δισ. ουόν.

Η Arcelor SA, η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο, εμφάνισε κέρδη ρεκόρ το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, φθάνοντας τα 629 εκατ. ευρώ (831 εκατ. δολ.), με πωλήσεις 75% υψηλότερες των πωλήσεων της Posco. Η τελευταία ανακοίνωσε, ότι θα διανείμει για το σύνολο της χρήσης μέρισμα 8.000 ουόν ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα