Samsung Electronics: Xαμηλότερη η μείωση των κερδών

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 07:01
UPD:07:03

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ, από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, ήταν η μείωση των καθαρών κερδών της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών της Ασίας, Samsung Electronics Co., το τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρεία, ανακοίνωσε επίσης, ότι θα επιταχύνει τις επενδύσεις της σε νέες μονάδες παραγωγής chip, επίπεδες οθόνες τηλεόρασεων και τηλεφωνικών συσκευών. Οι μετοχές της, σημείωνανα τα υψηλότερα κέρδη μέσα σε ένα μήνα.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,8 τρισ. ουόν (1,74 δισ. δολ.) έναντι 1,9 τρισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σημειώνοντας για πρώτη φορά μείωση σε τριμηνιαία βάση, σε σύνολο έξι τριμήνων, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα αποτελέσματα, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των 19 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, οι οποίοι προέβλεπαν, ότι αυτά θα διαμορφωθούν στο 1,4 τρισ. ουόν.

«Εχω την αίσθηση ότι τώρα τα κέρδη έφθασαν στα κατώτερα επίπεδα», ανέφερε ο Kevin Lee, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 532 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Dongwon Investment Trust Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Μάλλον είναι η ώρα για αγορά μετοχών».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Yun Jong Yong, 60 ετών, η Samsung θα αυξήσει τις επενδύσεις της, περισσότερο από 1/3 το 2005.

Οι μετοχές της Samsung, που υστερούν της Intel, σημείωναν άνοδο 3,5%. Πριν από τη σημερινή άνοδο, οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει συνολικά 30%, μετά τα υψηλότερα επίπεδα των 637.000 ουόν η μία, στις 23 Απριλίου του 2004.

Στο σύνολο του έτους, τα κέρδη της Samsung, σημείωσαν άνοδο 81%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 10,8 τρισ. ουόν, σε πωλήσεις ύψους 57,6 τρισ. ουόν, επίσης σε επίπεδα ρεκόρ. Τα ετήσια λειτουργικά κέρδη σημείωναν άνοδο 67%, στα 12 τρισ. ουόν, σύμφωνα με την εταιρεία, η διοίκηση της οποίας προβλέπει, ότι οι πωλήσεις της φέτος θα σημειώσουν άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 2%, φθάνοντας στα 58,7 τρισ. ουόν.

Το τέταρτο τρίμηνο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 7,8%, φθάνοντας στα 13,9 τρισ. ουόν, έναντι 12,9 τρισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα