Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 07:02
UPD:07:32

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, μετά την ανακοίνωση της Samsung Electronics Co., http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/14/1003299.htm ,της μεγαλύτερης παραγωγού ηλεκτρονικών της περιφέρειας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, ότι τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο, διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις μερίδας οικονομικών αναλυτών, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση για αύξηση των επενδύσεών της.

«Τα αποτελέσματα της Samsung, υπερέβησαν στις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανακουφίζοντας το επενδυτικό κοινό», ανέφερε ο Isaho Nakasho, ο οποίος κατέχει μετοχές της εταιρείας μεταξύ των λοιπών ασιατικών μετοχών, συνολικής αξίας 40 εκατ. δολ. που διαχειρίζεται με την Fuji Investment Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Η εταιρεία, φαίνεται ότι διατηρεί τη στρατηγική αύξηση των δαπανών της, σε μία περίοδο που η βιομηχανία στην οποία δραστηριοποιείται υποφέρει κι αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική».

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε κατά 2%, φθάνοντας στις 903,48 μονάδες, οδεύνοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2004, στις 12:45' μ.μ., ώρα Σεούλ. Οι μετοχές της Samsung Electronics από μόνες τους, αποτελούσαν περισσότερο από το 1/3 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex, σημείωνε άνοδο 0,7%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της AU Optronics Corp.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε σε ποσοστό 0,3%, καθώς η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου, στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, επανέφεραν τις ανησυχίες, ότι, το μεγαλύτερο κόστος των καυσίμων, θα περιορίσει διεθνώς την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Νikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 11.371,57 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων της Fanuc Ltd., οδηγούσαν την άνοδο πριν από τη σχετικής έκθεσης, που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 2 μ.μ., τοπική ώρα. Οι παραγγελίες, κατά πάσα πιθανότητα σημείωσαν άνοδο τον Νοέμβριο, μετά από δύο μήνες μείωσης, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Ανοδικά επίσης κινούνται οι δείκτες στην Κίνα, την Ταϊβάν και την Ινδονησία, τη στιγμή που οι λοιποί δείκτες της περιφέρειας, σημείωναν απώλειες.

Οι μετοχές της Samsung Electronics σημείωναν κέρδη 4,1%, φθάνοντας στις 462.000 ουόν η μία, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη άνοδο, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα