Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2005 07:01
UPD:07:49

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη να οδεύει προς τα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων. Οι μετοχές των εταιρειών του real estate στην Ιαπωνία, σημείωναν κέρδη, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Nihon Keizai», το οποίο ανέφερε, ότι η Mitsubishi Estate Co. θα οδηγήσει ανοδικά τις κατασκευές μετά την υπογραφή συμβολαίου με την κυβέρνηση για την κατασκευή κτιρίου αξίας 100 δισ. γιέν (979 εκατ. δολ.), στο Τόκυο.

«Στοιχηματίζω, ότι οι μετοχές του real estate, θα κινηθούν ανοδικά φέτος», ανέφερε ο Yasumasa Nishimura, ο οποίος διαχειρίζεται 196 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Dai-Ichi Kangyo Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Ο κλάδος του real estate, μας πείθει για σταθερά κέρδη και προοπτική ανάπτυξης».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περίπου 900 μετοχές των εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,9%, φθάνοντας στις 100,75 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Ιανουαρίου, στις 11:30' π.μ., ώρα Τόκυο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei, σημείωνε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 11.519,82 μονάδες.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi κέρδιζε 1,8%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των δεικτών στην περιφέρεια. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., κινούντο ανοδικά μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των κερδών της από τις χρηματιστηριακές φίρμες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman, Sachs & Co.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex, κέρδιζε 1%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, όπως της China Airlines και της Eva Airways Corp., μετά τη συμφωνία των αξιωματούχων των αεροπορικών εταιρειών να αρχίσουν πάλι τις πτήσεις μεταξύ της νήσου και της Κίνας τον επόμενο μήνα, για το νέο Σεληνιακό έτος.

Ο Topix στην Ιαπωνία σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 1.151,93 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών του real estate να αποτελούν περισσότερο από το 10%, των συνολικών κερδών του δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα