Foster's: 1,9 δισ. δολ. για το λοιπό μερίδιο της Southcorp

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2005 07:31

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ προσφορά, ύψους 2,5 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,9 δισ. δολ. ΗΠΑ), για την εξαγορά της Southcorp Ltd., προκειμένου να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης ακριβών κρασιών στον κόσμο, έκανε η μεγαλύτερη ζυθοποιΐα της Αυστραλίας, Foster's Group Ltd. Οι μετοχές της Southcorp σημείωναν άνοδο 8%, καθώς εικάζετο, ότι θα υπάρξει και υψηλότερη προσφορά.

Η σημερινή προσφορά της Foster's, στα 4,17 δολ. Αυστραλίας για κάθε μία μετοχή, που δεν κατέχει - σε μετρητά - ανεβάζει το συνολικό ποσόν εξαγοράς της εταιρείας στα 3,1 δισ. δολ. Αυστραλίας, ενώ την κατέστησε τη μεγαλύτερη μέτοχο της εταιρείας την εβδομάδα που πέρασε, με την εξαγορά του μεριδίου 18,8%, της οικογενείας Oatley.

Η συγχώνευση θα καταστήσει τη Foster's, κάτοχο των κρασιών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, όπως του Penfolds και του Rosemount, ξεπερνώντας την Constellation Brands Inc. της Ν. Υόρκης, που εμπορεύεται κρασιά αξίας υψηλότερης των τριών δολ. το μπουκάλι. Η Constellation ή η βρετανική Diageo Plc, ενδέχεται να κάνουν μία ανταγωνιστική προσφορά, σύμφωνα με τους επενδυτές, όπως τον Jason Teh.

«Η τιμή της μετοχής, αποτελεί επίσης ένα παράγοντα στην προσφορά», ανέφερε ο Τeh , ο οποίος διαχειρίζεται 3,5 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων μετοχών της Foster's, με την Investor's Mutual Ltd.

Η Southcorp απέρριψε την προσφορά, ως «ανεπαρκή και ευκαιριακή». Η προσφορά είναι 2% χαμηλότερη από την τιμή της μετοχής της Southcorp, πριν την ανακοίνωσή της. Η μετοχή της εταιρείας αναρριχήθηκε 37 σεντς, φθάνοντας τα 4,62 δολ. Αυστραλίας, στις 3:42' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.

Οι μετοχές της Foster's υποχωρούσαν κατά 40 σεντς, ποσοστό 7,1%, φθάνοντας στα 5,25 δολ. Αυστραλίας η μία, καθώς πιστεύεται ότι καταβάλλει περισσότερα για μία εταιρεία που ανακάμπτει μετά από ζημίες 923 εκατ. δολ. Αυστραλίας τη χρήση του 2003, το κλείσιμο μονάδων της και τον περιορισμό του προσωπικού της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα