Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Fujitsu Ltd. και της Hyundai Motor Corp., καθώς εκτιμάται, ότι η ανάπτυξη των εξαγωγών θα διατηρηθεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αμερικανικών εταιρειών, όπως της International Business Machines Corp. (ΙΒΜ) των ΗΠΑ, που εμφάνισαν υψηλότερα κέρδη.

«Τα εταιρικά αποτελέσματα κάνουν τον κόσμο λίγο πιο αισιόδοξο για την προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ», ανέφερε ο Tomokatsu Mori, ο οποίος διαχειρίζεται 7,4 δισ. δολ. σε μετοχές με την Fukoku Capital Management Inc., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι που ωθεί και σε αγορές μετοχών, εξαγωγικών κυρίως, μετοχών».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περίπου 900 μετοχές, εταιρειών της περιφέρειας, αναρριχήθηκε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 100,25 μονάδες, στη 1:22' μ.μ., ώρα Τόκυο. Και οι 10 κλάδοι που τον απαρτίζουν, σημείωναν άνοδο, μετά τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα στο έτος, των δεικτών στα Χρηματιστήρια των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη εμπορική εταίρο της Ασίας.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 0,4%, φθάνοντας στις 11.472,87 μονάδες, τη στιγμή που ο Topix σημείωνε επίσης άνοδο 0,4%. Οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, κινούντο επίσης ανοδικά, σε αντίθεση με τους λοιπούς δείκτες της περιφέρειας, που σημείωναν απώλειες.

Οι μετοχές της Virgin Blue Holdings Ltd., της υπ'αριθμόν δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Αυστραλίας, υποχωρούσαν, μετά την πρόβλεψη για μείωση των κερδών της φέτος, καθώς μεταφέρει λιγότερους των προβλέψεων επιβάτες.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας κομπιούτερ για εταιρείες της Ιαπωνίας, Fujitsu, σημείωναν άνοδο 1,1%, φθάνοντας στα 649 γιέν η μία και της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Κορέας, Hyundai Motor, κέρδιζαν 2,1%, φθάνοντας στις 58.900 ουόν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα