Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της LG Electronics Inc. και της Yahoo Japan Corp., μετά την ανακοίνωση εταιρειών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Qualcomm Inc. και της EBay Inc., ότι τα κέρδη τους ενδέχεται να μειωθούν κατά τι, από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

«Ο κλάδος της τεχνολογίας είναι υψηλού κινδύνου, με τα χαμηλότερα από το αναμενόμενο, κέρδη», ανέφερε ο Hitoshi Yamamoto, ο οποίος διαχειρίζεται ένα δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές, με την Commerz International Management (Japan) Ltd., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Οι επενδυτές συνδέουν τα στοιχεία και ενδέχεται να δούμε παρόμοια απογοήτευση και στην περιφέρεια».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές των εταιρειών της περιφέρειας, υποχώρησε κατά 0,8%, φθάνοντας στις 99,19 μονάδες, στη 1:14' μ.μ., ώρα Τόκυο. Και οι 10 κλάδοι που τον απαρτίζουν σημείωναν απώλειες, με τον δείκτη των μετοχών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, να συμβάλλει κατά 17% στις συνολικές απώλειές του.

Απώλειες σημείωναν όλοι οι δείκτες στις αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός και σε ποσοστό 1%, φθάοντας στις 11.286,27 μονάδες, τη στιγμή που ο δείκτης Kospi, στην Ν. Κορέα, σημείωνε απώλειες 0,6%.

Ο Nasdaq-100 Index - ασιατική ώρα - υποχωρούσε κατά 0,7%, καταδεικνύοντας, ότι σήμερα ενδέχεται να κινηθεί πτωτικά ο Nasdaq στη Ν. Υόρκη. Χθες, ο δείκτης σημείωσε απώλειες 1,5% - τις μεγαλύτερες και για δεύτερη φορά μέσα στο έτος - καθώς απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Motorola Inc. και της Lucent Technologies Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα