Qualcomm: 46% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Μετά τη σημαντική αύξηση της ζήτησης νέων κινητών τηλεφώνων
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 08:33
UPD:08:44

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 46%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της υπ' αριθμόν δύο εταιρείας παραγωγής chip, που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα, Qualcomm Inc., μετά την αύξηση της ζήτησης για κινητά, που περιέχουν παιχνίδια και βγάζουν φωτογραφίες. Τα αποτελέσματά της, διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυξήθηκαν στα 513 εκατ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 26 Δεκεμβρίου του 2004, έναντι 352 εκατ. δολ. ή 21 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 15%, φθάνοντας στο 1,39 δισ. δολάρια.

Το δεύτερο τρίμηνο, τα κέρδη ενδέχεται να υποχωρήσουν, απογοητεύοντας τους επενδυτές, καθώς η αύξηση των φορτώσεων chip, περιορίζεται. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Irwin Jacobs, βασίζεται στους χρήστες κινητών τηλεφώνων, που θα προτιμήσουν να αλλάξουν αυτά που έχουν με εκείνα που χρησιμοποιούν ημιαγωγούς της Qualcomm, αλλά και στις εταιρείες, που θα χρησιμοποιήσουν εκείνα τα δίκτυα που βασίζονται στην τεχνολογία της.

«Φέτος, φαίνεται, ότι η ανάπτυξη των κερδών θα είναι χαμηλότερη, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση», ανέφερε ο James Faucette, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές με τη Pacific Crest Securities, στο Ορεγκον των ΗΠΑ και δεν κατέχει μετοχές της εταιρείας, κατατάσσοντάς τις στο

«outperform».

Οι μετοχές της Qualcomm, υποχωρούσαν 2,64 δολ., ποσοστό 6,4%, φθάνοντας στα 38,43 δολ. η μία, στη διευρυμένη συνεδρίαση. Χθες, στις 4 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης στο Νasdaq, έχαναν 1,55 δολ., φθάνοντας στα 41,07 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα