Στα υψηλότερα δύο μηνών το δολ. έναντι του ευρώ στην Ασία

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 09:02

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, έναντι του ευρώ, διαπραγματεύθηκε το δολάριο στην Ασία, μετά την δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Herve Gaymard, ότι η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος, δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Η ζήτηση για δολάρια ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς οι αξιωματούχοι της Ευρώπης, ανανέωσαν τις εκκλήσεις τους έναντι του αδύναμου δολαρίου, πριν από τη σύνοδο του G-7 (οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες του κόσμου), τον επόμενο μήνα. Το δολάριο, υποχώρησε 34% έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος την τελευταία τριετία, κίνηση, την οποία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet, χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη», στις 14 Ιανουαρίου. Το δολάριο υποχώρησε σε ποσοστό της τάξης του 22% έναντι του γιέν.

Στις 2:42' μ.μ., ώρα Τόκυο, το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3007 έναντι του ευρώ, έναντι 1,3011 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Χθες, σημείωσε άνοδο, φθάνοντας στο 1,2964, τη μεγαλύτερη που είχε να σημειώσει από τις 19 Νοεμβρίου του 2004.

Το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να ισχυροποιηθεί στο 1,29 έναντι του ευρώ, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Η σύνοδος του G-7, με τη συμμετοχή αξιωματούχων και από την Κίνα, θα γίνει 4-5 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Το G-7, αποτελείται από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία και τον Καναδά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα