SABMiller: Προσφορά εξαγοράς της Bavaria Business Group

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 13:01

ΠΡΟΣΦΟΡΑ, για την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιΐας της Ν. Αμερικής, Bavaria Business Group, προκειμένου να προλάβει την ανταγωνίστριά της, στην περιφέρεια, InBev, ενδέχεται να κάνει η τέταρτη σε μέγεθος ζυθοποιΐα του κόσμου, SABMiller Plc, σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Bavaria, με έδρα την Μπογκοτά, στα σήματα της οποίας περιλαμβάνεται το Aguila, Cristal και Atlas, βρίσκεται ήδη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, με την βελγική InBev. Η τελευταία, δημιουργήθηκε μετά τη συγχώνευση ύψους 11,2 δισ. δολ., της Cia. de Bebidas das Americas από την Interbrew SA, τη μεγαλύτερη ζυθοποιΐα της Ν. Αμερικής.

Η SABMiller, η παραγωγός της Miller Lite, επεκτείνεται εκτός της Ευρώπης και των ΗΠΑ, προκειμένου να ξεπεράσει τη μείωση των πωλήσεων μπύρας στις κύριες αγορές, όπου δραστηριοποιείται. Η SABMiller, με έδρα το Λονδίνο, το τέταρτο τρίμηνο αύξησε κατά 5% τις πωλήσεις της - ο μισός ρυθμός αύξησης των πωλήσεων έναντι της Bavaria – που ελέγχεται από τον Julio Mario Santo, της οικογενείας Domingo. To κολομβιανό της τμήμα, του οποίου οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο, έχει χρηματιστηριακή αξία 2,9 δισ. δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος της SABMiller, Nigel Fairbrass και της InBev, Marriane Amssonms, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Οι μετοχές της SABMiller, υποχωρούσαν κατά 32 πένες, ποσοστό 3,9%, φθάνοντας στις 798,5 πένες η μία στο Λονδίνο και διαπραγματεύθηκαν στις 800 πένες η μία στις 10:24' π.μ., τοπική ώρα. Οι μετοχές του τμήματος της Bavaria στην Κολομβία σημείωσαν σχεδόν διπλάσια άνοδο το τελευταίο δωδεκάμηνο. Η μετοχή παρέμεινε αμετάβλητη στα 27.000 πέσος η μία χθες, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της να φθάνει σε 6,7 τρισ. πέσος (2,9 δισ. δολάρια).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα