ΕΚΤ: Περιορισμένες οι οικονομικές επιπτώσεις από την καταστροφή στη Ν.Α. Ασία

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 12:59

ΜΙΚΡΟ εκτιμάται ότι θα είναι το οικονομικό κόστος από την καταστροφή στη Νοτιοανατολική Ασία και δεν αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη μηνιαία έκθεσή της (τεύχος Ιανουαρίου).

Η ΕΚΤ διαπιστώνει επίσης ενδείξεις ανάκαμψης της ιδιωτικής κατανάλωσης στην Ευρωζώνη κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους ύστερα από την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε στο τρίτο τρίμηνο. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι στο τέταρτο τρίμηνο η βιομηχανική δραστηριότητα παρέμεινε ασθενής.

Η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα επανέλαβε ότι αναμένει υποχώρηση του πληθωρισμού κάτω από το 2% από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Κατά τους επόμενους μήνες, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο αυτό, καθώς οι τιμές πετρελαίου – παρά την πρόσφατη υποχώρηση – διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε το Δεκέμβριο στο 2,4% από 2,2% το Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα