Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 13:01

SABMiller: Προσφορά εξαγοράς της Bavaria Business Group

ΠΡΟΣΦΟΡΑ, για την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιΐας της Ν. Αμερικής, Bavaria Business Group, προκειμένου να προλάβει την ανταγωνίστριά της, στην περιφέρεια, InBev, ενδέχεται να κάνει η τέταρτη σε μέγεθος ζυθοποιΐα του κόσμου, SABMiller Plc, σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Bavaria, με έδρα την Μπογκοτά, στα σήματα της οποίας περιλαμβάνεται το Aguila, Cristal και Atlas, βρίσκεται ήδη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, με την βελγική InBev. Η τελευταία, δημιουργήθηκε μετά τη συγχώνευση ύψους 11,2 δισ. δολ., της Cia. de Bebidas das Americas από την Interbrew SA, τη μεγαλύτερη ζυθοποιΐα της Ν. Αμερικής.

Η SABMiller, η παραγωγός της Miller Lite, επεκτείνεται εκτός της Ευρώπης και των ΗΠΑ, προκειμένου να ξεπεράσει τη μείωση των πωλήσεων μπύρας στις κύριες αγορές, όπου δραστηριοποιείται. Η SABMiller, με έδρα το Λονδίνο, το τέταρτο τρίμηνο αύξησε κατά 5% τις πωλήσεις της - ο μισός ρυθμός αύξησης των πωλήσεων έναντι της Bavaria – που ελέγχεται από τον Julio Mario Santo, της οικογενείας Domingo. To κολομβιανό της τμήμα, του οποίου οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο, έχει χρηματιστηριακή αξία 2,9 δισ. δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος της SABMiller, Nigel Fairbrass και της InBev, Marriane Amssonms, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Οι μετοχές της SABMiller, υποχωρούσαν κατά 32 πένες, ποσοστό 3,9%, φθάνοντας στις 798,5 πένες η μία στο Λονδίνο και διαπραγματεύθηκαν στις 800 πένες η μία στις 10:24' π.μ., τοπική ώρα. Οι μετοχές του τμήματος της Bavaria στην Κολομβία σημείωσαν σχεδόν διπλάσια άνοδο το τελευταίο δωδεκάμηνο. Η μετοχή παρέμεινε αμετάβλητη στα 27.000 πέσος η μία χθες, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της να φθάνει σε 6,7 τρισ. πέσος (2,9 δισ. δολάρια).