Σταθεροποίηση

Χωρίς ενδιαφέρον η τελευταία συνεδρίαση
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2005 00:01

ΤΑΣΕΙΣ σταθεροποίησης έδειξε η Wall Street μετά τις πρόσφατες μαζικές ρευστοποιήσεις υποστηριζόμενη από μερικές αναφορές εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων, παρότι οι ανησυχίες από τις τελευταίες απογοητευτικές κερδοφορίες δεν έχουν εξαλειφθεί.

Τα αμερικάνικα blue chips κινήθηκαν χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν τις ισχυρές κερδοφορίες από την General Electric (GE) και άλλες αλλά παρέμειναν επιφυλακτικοί μετά τις ρευστοποιήσεις της Πέμπτης.

Τα πρόσφατα χαλαρά οικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου εξουδετέρωσαν τα οφέλη από τις οικονομικές αναφορές της GE και της United Technologies που έδειξαν κερδοφορίες μεγαλύτερες των προσδοκιών με τις μετοχές τους να ενισχύονται κατά 1% και 1,2% αντίστοιχα.

Επίσης τα στοιχεία για πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για πρώτη φορά το τελευταίο τρίμηνο, αναχαίτισαν τα αρχικά κέρδη των μετοχών.

Οι αμερικανικές μετοχές ηγήθηκαν των απωλειών τρίτης εβδομάδας μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις από εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Citigroup και της EBay οι οποίες ενέτειναν τις ανησυχίες για μεγαλύτερη επιβράδυνση του αναμενόμενου των ρυθμών αύξησης των κερδοφοριών. Τα αμερικανικά χρηματιστήρια υστέρησαν σε επίδοση έναντι των ευρωπαϊκών το τρέχον έτος και ο αριθμός των επενδυτών που πήραν στοιχήματα ότι η δυνατή συσχέτιση των δύο αγορών θα συνεχισθεί, τείνει να περιορισθεί.

Οι εβδομαδιαίες απώλειες του δείκτη Standard & Poor΄s 500 είναι 0,7% του Dow 0,80% και του Nasdaq 1,7%. Η τελευταία φορά που ο δείκτης Dow και Nasdaq άρχισαν ένα έτος με τρεις συνεχείς εβδομάδες απωλειών ήταν το 1982. Για το έτος ο δείκτης S&P 500 έχει χάσει 2,8%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τερμάτισαν την εβδομάδα με οριακές απώλειες εν μέσω της έναρξης της περιόδου ανακοινώσεων για τις κερδοφορίες τετάρτου τριμήνου και της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Οι μετοχές εταιρειών τεχνολογίας ηγήθηκαν της πτώσης με τη Nokia να χάνει 1,6% εν όψει της ανακοίνωσης στοιχείων για τα κέρδη τετάρτου τριμήνου. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των πανευρωπαϊκών blue chips υποχώρησε 0,15% στις 1.047,7 μονάδες, ενώ ο DJ Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,11% κλείνοντας στις 2.940,9 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα