Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Nihon Keizai», ότι η Resona Holdings Inc., σχδιάζει να εξοφλήσει κεφάλαια που εισέπραξε από το κράτος το 2003 ως εγγύηση, σε συνδυασμό με την κυβερνητική έκθεση, η οποία έδειξε, ότι τα επισφαλή δάνεια μειώθηκαν.

«Αυτός, είναι ένας παράγοντας, που καταδεικνύει τη συνέχιση της βελτίωσης του τραπεζικού κλίματος», ανέφερε ο Hideo Ueki, ο οποίος διαχειρίζεται 12 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την UBS Global Asset Management στο Τόκυο. Ο ίδιος διάκειται θετικά για τον τραπεζικό κλάδο, μακροπρόθεσμα.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 11.275,52 μονάδες, στη 1:09' μ.μ., ώρα Τόκυο. Ο Topix κέρδιζε 0,4%, φθάνοντας στις 1.136,60 μονάδες, με τον δείκτη των τραπεζών να συμβάλλει κατά 38% στη συνολική του άνοδο. Οι μετοχές της Mitsui Trust Holdings Inc. και της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., σημείωναν επίσης άνοδο.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng, υποχωρούσε κατά 1%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της HSBC Holdings Plc, μετά τον δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτών στις ΗΠΑ, που αύξησε τις ανησυχίες, ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ενδέχεται να κλονιστεί. Στη Ν. Κορέα, οι μετοχές της Kookmin Bank σημείωναν άνοδο, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης δανείστριας της χώρας, ότι ενδέχεται να προχωρήσει στη μείωση του προσωπικού της, με απώτερο σκοπό να μειώσει το κόστος της λειτουργίας της.

Στην Αυστραλία, οι μετοχές της BHP Billiton, οδηγούσαν ανοδικά τον κλάδο των μεταλλουργιών, μετά την ανακοίνωση της μεταγλύτερης εταιρείας παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, Cia. Vale do Rio Doce της Βραζιλίας, ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση της τιμής του μετάλλου, σε ποσοστό 90%.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 99,06 μονάδες.

Πτωτικά κινούντο όλοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια, με εξαίρεση τους δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Σρι Λάνκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα