Εντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για υπόθεση λιμενοφύλακα

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2005 19:21

Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ,Μανώλη Κεφαλογιάννη, και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση των τελευταίων σχετικά με επαναφορά στο Σώμα λιμενοφύλακα, ο οποίος αποτάχθηκε το 1978 για ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «ασκεί αντιπολίτευση στα όρια της γραφικότητας και της έλλειψης σοβαρότητας», ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λιμενοφύλακα «εσείς οι ίδιοι τον έχετε επαναφέρει τρεις φορές, και το 1997 και το 2001 και το 2003, δίνοντας του μάλιστα τρεις βαθμούς, μέσα σε μία μέρα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, υποστήριξε ότι «για ανθρωπιστικούς λόγους και με γνωμάτευση της αναπηρίας του 100% το Συμβούλιο Κρίσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, και όχι ο υπουργός, του έδωσε βαθμό και τον αποστράτευσε κατευθείαν.

Ο κύριος αυτός επανήλθε στο Σώμα επί υπουργίας του κ Κεφαλογιάννη. Καταθέτω την απόφαση του τότε υποναυάρχου και εν συνεχεία αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος λέει ξεκάθαρα ότι έχει παραπεμφθεί στο Εφετείο για πλαστογραφία και κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες μετατράπηκαν σε πλημμέλημα και δεν τιμωρήθηκε λόγω παραγραφής. Εσείς επαναφέρατε έναν υπαξιωματικό, ο οποίος είχε περάσει από την Ανώτατη Ναυτική Υπηρεσία και εκρίθη 100% παραπληγικός και το 2004 κρίνεται υγιής. Αν η ΝΔ κάνει θαύματα μέσα σε τρία χρόνια σε παραπληγικούς που πήγαιναν στο υπουργείο με καροτσάκια να μας πει πως γίνονται».

Απαντώντας ο υπουργός Ναυτιλίας, αφού κατέθεσε έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία το 2003, σε μια μέρα ο λιμενοφύλακας προάγεται σε κελευστή και αρχικελευστή, επισήμανε «ποτέ δεν αποστρατεύθηκε ο συγκεκριμένος αξιωματικός. Με δικιά του αίτηση, για οικογενειακούς λόγους, ζήτησε να αποχωρήσει. Καταθέτω το ποινικό του μητρώο που είναι λευκό. Βρείτε ποιος ήταν υπουργός σας το 1997, που τον επανέφερε στο Σώμα. Η κυβέρνηση της ΝΔ υπηρετεί τη διαφάνεια γι' αυτό και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πασχαλίδης, με γραπτή του ανακοίνωση, ανέφερε ότι είναι ψευδές ότι επί ημερών του επανήλθε στις τάξεις του Λιμενικού ο συγκεκριμένος λιμενοφύλακας.

Την ανακοίνωση συνόδευε και το πρακτικό του Συμβουλίου Κρίσης στις 17 Δεκεμβρίου του 2003.

Οπως υποστήριξε ο κ. Πασχαλίδης, «αποδεικνύεται ότι η ανθρωπιστική πράξη του Συμβουλίου για έναν ανάπηρο - παραπληγικό 100% έγινε για να βελτιώσει τη μικρή του σύνταξη, χωρίς να ενταχθεί στο Λιμενικό Σώμα».

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ανωμερίτης, που σημειώνει, μεταξύ άλλων «Με παραλήρημα ψευδών στοιχείων, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, απέφυγε να απαντήσει στις συγκεκριμένες ερωτήσεις, οι οποίες του ετέθησαν για τη δράση του επαναφερθέντος το 2004, ως έφεδρου στο Λιμενικό Σώμα, αρχηγού της Οργάνωσης "Βασιλική Εθνική Αναγγένηση", τον οποίο, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, τον τοποθέτησε επικεφαλής του παρακρατικού διωκτικού μηχανισμού των λιμενικών».

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα