Aνοδος του πετρελαίου μετά τη χιονοθύελλα στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2005 07:14

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, για δεύτερη ημέρα στη Ν. Υόρκη, μετά τη χιονοθύελλα στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για επιδείνωση του καιρού, ο οποίος θα αυξήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Το αργό, σημείωσε άνοδο 1,4%, καθώς η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης ώθησε στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός τις τιμές του.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Walter Drag, της National Weather Service, η χιονοθύελλα που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο και είχε ως αποτέλεσμα, το χιόνι να φθάσει στη Ν. Υόρκη τα 38 εκατοστά, ενδέχεται να συνεχιστεί για ακόμη δύο με τρεις ημέρες.

«Η πρόσφατη επιδείνωση του καιρού στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, ενδέχεται να ωθήσει υψηλότερα τις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θέρμανσης», ανέφερε ο John Caiazzo, πρόεδρος της εταιρείας Acuvest, που διαχειρίζεται συμβόλαια φυσικών εμπορευμάτων, στην Temecula, στην Καλιφόρνια, συμπληρώνοντας: «Ο καιρός καθορίζει την τάση των τιμών».

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαρτίου, αυξήθηκε κατά 62 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 49,15 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 9:46' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια του Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 1,22 δολ., ποσοτό 2,6%, φθάνοντας στα 48,53 δολ. το βαρέλι στις 21 Ιανουαρίου και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Νοεμβρίου του 2004.

Συνολικά 27 από τους 61 αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, στην εβδομαδιαία του έρευνα και ποσοστό 44%, είπαν ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου θα αυξηθούν αυτήν την εβδομάδα, 23 ανέφεραν, ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν ενώ 11% είπαν ότι οι τιμές του πετρελαίου, θα σημειώσουν ελαφρά διαφοροποίηση, Σε 11 από τις συνολικά 16 έρευνες που έγιναν τελευταία, οι προβλέψεις ήταν ακριβείς για την πορεία της αγοράς του πετρελαίου.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου, αυξήθηκε κατά 2,03 σεντς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στο 1,4040 δολ. το γαλόνι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στις 8:25' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα