Texas Instruments: Στα υψηλότερα εννέα ετών οι πωλήσεις το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 07:22

ΜΕΙΩΣΗ εμφάνισαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής επεξεργαστών κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Texas Instruments Inc. Ωστόσο, η ζήτηση την περίοδο των εορτών για κινητά τηλέφωνα, αύξησε τα έσοδα της εταιρείας, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα εννέα ετών.

Τα καθαρά κέρδη, υποχώρησαν στα 490 εκατ. δολ. ή 28 σεντς ανά μετοχή, έναντι 512 εκατ. δολ. ή 29 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, όταν η εταιρεία, που εδρεύει στο Ντάλλας των ΗΠΑ, πραγματοποίησε κέρδη από την πώληση μετοχών. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 14%, φθάνοντας στα 3,15 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται επίσης, ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών, αξίας δύο δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται, ότι, τα κέρδη και τα έσοδα, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Ο επικεφαλής της Texas Instruments, Rich Templeton, αύξησε τις πωλήσεις περισσότερο από 10% για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές προχώρησαν στην αγορά κινητών, που έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Internet, αλλά τραβούν και φωτογραφίες. Η εταιρεία, επιταχύνει τη παραγωγή της το τρέχον τρίμηνο, μετά τη μείωση της, πέρυσι, σε μια προσπάθεια περιορισμού των αποθεμάτων.

«Τα νέα φαίνονται καλά», ανέφερε ο Mike Green, διαχειριστής κεφαλαίων με την Benham & Green Capital Management στη La Jolla, της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο ίδιος κατέχει 75.000 μετοχές της Texas Instruments και ανέφερε ότι περιμένει τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 26 σεντς και τα έσοδα στα 3,1 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της εταιρείας, που υποχώρησαν πέρυσι σε ποσοστό της τάξης του 16%, σημείωναν άνοδο 48 σεντς, φθάνοντας στα 21,60 δολ. η μία, στη διευρυμένη – μετά τη συνεδρίαση – διαπραγμάτευσή τους. Νωρίτερα, κέρδιζαν 35 σεντς, φθάνοντας στα 21,21 δολ. η μία, στο New York Stock Exchange (NYSE).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα