SK Telecom: Μείωση των κερδών για τρίτο τρίμηνο

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 08:49

ΜΕΙΩΣΗ, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ν. Κορέας, SK Telecom Co.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 20%, φθάνοντας στα 348 δισ. ουόν (337 εκατ. δολ.) έναντι 433 δισ. ουόν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στη Σεούλ. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 14%, φθάνοντας στα 594 δισ. ουόν, από 693 δισ. ουόν και οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 0,2%, φθάνοντας στα 2,5 τρισ. ουόν, σύμφωνα με την διοίκησή της.

Η εταιρεία, σύμφωνα με εννέα οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη ύψους 400 δισ. ουόν, λειτουργικά κέρδη 609 δισ. ουόν και πωλήσεις 2,5 τρισ. ουόν.

Τα καθαρά κέρδη της SK Telecom στο σύνολο της χρήσης, μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 1997, μετά την αύξηση των δαπανών της στον τομέα του μάρκετινγκ και σε ποσοστό της τάξης του 18%, προκειμένου να κερδίσει και πάλι τους καταναλωτές στη χώρα, όπου τρεις στους τέσσερις έχουν ήδη κινητό τηλέφωνο. Η SK Telecom, προσπαθεί να επεκταθεί εκτός συνόρων, αλλά και στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών Internet, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ν. Κορέας πέρυσι, να επιτρέψει στους συνδρομητές των εταιρειών KT Freetel και LG Telecom Ltd. να αλλάξουν εταιρεία κινητής τηλεφωνίας διατηρώντας τους αριθμούς των τηλεφώνων τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα