Kookmin Bank: Μισθούς δύο ετών για πρόωρη συνταξιοδότηση

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 09:08

ΜΙΣΘΟΥΣ δύο ετών, προκειμένου να παραιτηθούν, στο πλαίσιο του σχεδίου του νέου επικεφαλής της, Kang Chung Won, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους λειτουργίας της, με στόχο την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού, πρότεινε να δώσει σε 28.000 εργαζομένους σε αυτή, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ν. Κορέας, Kookmin Bank.

Η τράπεζα, με έδρα της Σεούλ, συμφώνησε με τα σωματεία των εργαζομένων πακέτο πρόωρης συνταξιοδότησης, στο σύνολο του εργατικού της δυναμικού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Την περασμένη Κυριακή, η τράπεζα ανακοίνωσε, ότι ενδέχεται να μειώσει το προσωπικό της κατά 4.800 εργαζομένους, ποσοστό 17%, την επόμενη τριετία, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

Ο Kang επιδιώκει τη μείωση του κόστους και των επισφαλών δανείων, με στόχο την αύξηση των κερδών, καθώς ο κλάδος των δανειοδοτήσεων συρρικνώνεται και οι ξένες ανταγωνίστριες τράπεζες, επεκτείνονται στην Κορέα. Αυτόν τον μήνα, η Standard Chartered Plc, συμφώνησε να εξαγοράσει την Korea First Bank αντί του ποσού των 3,3 δισ. δολ. ΗΠΑ, συμπράττοντας με την Citigroup Inc., στην τρίτη σε μέγεθος τραπεζική αγορά της Ασίας.

«Δεν έχουμε αποφασίσει για τον αριθμό των εργαζομένων που θα μπουν στο πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης», ανέφερε ο εκπρόσωπος της τράπεζας, Lee Ok Won, συμπληρώνοντας: «Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στην αποδοχή αυτών των μέτρων από τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, έναντι εκείνων της μερικούς. Σημειώνεται, ότι οι υπάλληλοι μερικούς απασχόλησης της τράπεζας αποτελούν το 35% του συνολικού της εργατικού δυναμικού.

Η Kookmin, υπολογίζει ότι το κόστος για κάθε έναν υπάλληλο που θα αποχωρεί, ανέρχεται σε 110 εκατ. ουόν (106.352 δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με τον Lee. To 2003 η τράπεζα κατέβαλε σε μισθούς συνολικά το ποσόν του 1,24 τρισ. ουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα