Citigroup: Δεν έχει λογαριασμούς του Γιάσερ Αραφάτ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Charles Prince, στη Σύνοδο στο Νταβός
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 08:51

ΑΡΝΗΘΗΚΕ χθες, ο επικεφαλής της Citigroup Inc., Charles Prince, να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με τον λογαριασμό ύψους 6,8 εκατ. δολ. ΗΠΑ της Παλαιστινιακής Αρχής, που στοιχεία δείχνουν ότι ανήκε σε εταιρεία επενδύσεων, της οποίας ηγείτο ο Γιάσερ Αραφάτ. Η τράπεζα αρνήθηκε ότι είχε λογαριασμούς του εκλιπόντος Παλαιστινίου ηγέτη.

O επικεφαλής της Citigroup, Charles Prince, αρνήθηκε να απαντήσει για λογαριασμό της τράπεζας που διατηρούσε ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ.

Ο Prince, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα του λογαριασμού της Palestine Commercial Services Co., γνωστής ως PCSC, μετά την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο στο Νταβός της Ελβετίας.

«Μιλήστε στους εκπροσώπους Τύπου της τράπεζας», είπε ο Prince, 55 ετών, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, όταν ρωτήθηκε για τον λογαριασμό της Citigroup, της μεγαλύτερης εταιρείας χρηματο-οικονομικών στον κόσμο.

Το κεντρικό θέμα της Συνόδου στο Νταβός, της οποίας ο Prince είναι αντιπρόεδρος, είναι: «Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις σκληρές επιλογές». Απευθυνόμενος σε περίπου 700 επιχειρηματίες και πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Prince αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του φόρουμ».

Η PCSC με έδρα τη Ραμάλα, ανήκε στη Παλαιστινιακή Αρχή, της οποία ο Αραφάτ ηγείτο μέχρι τον θάνατό του, πέρυσι στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι, σε ηλικία 75 ετών.

Ο λογαριασμός της PCSC - «Citibank Account #7/306579/007» περιελάμβανε επενδύσεις σε μετοχές που διαχειριζόταν η Citigroup και οι θυγατρικές της, σύμφωνα με την Standard & Poor's, την οποία προσέλαβε η Παλαιστινιακή Αρχή για να αξιολογήσει την αξία των επενδύσεών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα