Μικρή πτώση στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 09:29

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ήταν σήμερα το επενδυτικό κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο παρά τη δεύτερη συνεχόμενη άνοδο των χρηματιστηρίων στη Nέα Υόρκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/27/1007459.htm .

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 11.341,31 μονάδες μειωμένος κατά 0,31% και ο Topix στις 1.141,94 μονάδες με απώλειες 0,26%.

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας εξαιτίας ορισμένων αποθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Η μετοχή της Nintendo υποχώρησε κατά 2,1%. Μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών ανακοίνωσε ότι στο τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν κατά 43%. Η εταιρεία αναθεώρησε παράλληλα προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την τρέχουσα χρήση επικαλούμενη το ισχυρό γιεν και τις μειωμένες πωλήσεις της κονσόλας GameCube.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών δεχόμενες πλήγμα από την ισχυροποίηση του γιεν έναντι του δολαρίου, που καθιστά τα προϊόντα τους λιγότερο ανταγωνιστικά στην αμερικανική αγορά. Ο τίτλος της Toyota απώλεσε 0,99%.

Τέλος, πτώση 0,52% σημείωσε η μετοχή της Sony. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι στο τρίτο οικονομικό του τρίμηνο τα κέρδη του αυξήθηκαν κατά 55%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα