Patrick: 855 εκατ. δολ. για το υπόλοιπο της Virgin Blue

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 09:45
UPD:11:03

ΤΟ ΠΟΣΟΝ του 1,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (855 εκατ. δολ. ΗΠΑ), για το λοιπό μερίδιο της Virgin Blue Holdings Ltd., προσέφερε η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης λιμένων της Αυστραλίας, Patrick Corp., με στόχο την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού, από την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Qantas Airways Ltd. και την αναζωογόνηση των κερδών της.

Η Patrick, προσέφερε 1,90 δολ. Αυστραλίας σε μετρητά για κάθε μία μετοχή του υπολοίπου μεριδίου 54,6% της Virgin Blue, 5,5% υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της. Η προσφορά, αξιολογεί την αεροπορική εταιρεία του ιδρυτή της, Richard Branson, στο 1,99 δισ. δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Ο όμιλος του Branson, Virgin Group, κατέχει περίπου το 25% της αεροπορικής εταιρείας που εδρεύει στο Brisbane, της Αυστραλίας.

Η προσφορά του επικεφαλής της Patrick, Chris Corrigan, γίνεται ακριβώς μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Virgin Blue, ότι τα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 15%, μετά την αύξηση του στόλου της και τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την εταιρεία χαμηλού κόστους της Qantas, Jetstar.

Οι μετοχές της Virgin Blue σημείωναν άνοδο 14%, φθάνοντας στα 2,06 δολ. Αυστραλίας η μία, καθώς εικάζεται, ότι, η Patrick, θα αυξήσει την προσφορά για την εξαγορά της.

Η Virgin Blue, σε ανακοίνωση προς τους μετόχους της, αναφέρει, ότι δεν θα πρέπει να κάνουν τίποτα στην παρούσα φάση, καθώς σκέφτεται την αρχική προσφορά. Οι μετοχές της, σημείωναν άνοδο 26 σεντς, φθάνοντας στα 2,06 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:31' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει σε 2,2 δισ. δολ. Αυστραλίας. Οι μετοχές της Patrick, κέρδιζαν επτά σεντς, φθάνοντας στα 6,21 δολ. Αυστραλίας η μία.

Οι μετοχές της Qantas, σημείωναν άνοδο πέντε σεντς, φθάνοντας στα 3,59 δολ. Αυστραλίας η μία, ενώ από την στιγμή που η Jetstar άρχισε τις πτήσεις της τον περασμένο Μάϊο, κέρδισαν συνολικά ποσοστό της τάξης του 7,8%. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, οι μετοχές της Virgin Blue υποχώρησαν κατά 6,7%, μέχρι το σημερινό τους ράλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα