AT&T: Ανακοίνωση συγχώνευσης, άνοδος των μετοχών

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 09:27
UPD:10:59

ΑΝΟΔΟ 6,2%, σημείωσαν οι μετοχές της μεταγαλύτερης εταιρείας υπεραστικών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, AT&T Corp., καθώς εικάζεται ότι η SBC Communications Inc., ενδέχεται να αγοράσει την μητρική της, αντί ποσού πλέον των 16 δισ. δολαρίων.

Οι εταιρείες, βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για συγχώνευση, η οποία θα δώσει στον επικεφαλής της SBC, Edward Whitacre, ένα εθνικό δίκτυο τηλεπικοινωνιών και εταιρικούς πελάτες, όπως την Lockheed Martin και την UAL Corp., σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News. Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα θέσει ένα τέλος στην ιστορία 120 ετών της AT&T, η οποία έβαλε τηλέφωνα στα σπίτια των Αμερικανών.

«Ενας συνδυασμός της SBC με την AT&T είναι ταιριαστός, καθώς είναι ευδιάκριτο το πού πηγαίνει η SBC», ανέφερε ο Tom Watts, διαχειριστής κεφαλαίων της SG Cowen & Co., στη Ν. Υόρκη, ο οποίος δεν κατέχει μετοχές των εταιρειών, συμπληρώνοντας: «Φωτεινά σημεία στα αποτελέσματα της SBC ήταν τα δεδομένα και οι εταιρικοί πελάτες».

Οι εφημερίδες «The New York Times» και «Wall Street Journal», έγραψαν νωρίτερα σήμερα, ό,τι οι δύο εταιρείες βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Ο εκπρόσωπος της SBC, Selim Bingol και της AT&T, Paul Kranhold, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Οι μετοχές της AT&T, που εδρεύει στο Bedminster, του New Jersey και οι οποίες ταλαντεύθηκαν από τα υψηλότερα επίπεδα των 102 δολ. η μία το 1999, σημείωναν άνοδο 1,15 δολ., φθάνοντας στα 19,60 δολ. η μία, στις 4:18' μ.μ., στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, τοπική ώρα.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της SBC, καθώς έντονη ανησυχία επικρατούσε, ότι, η εταιρεία θα αγοράσει δραστηριότητες με έσοδα που μειώνονται και με μεγάλο χρέος, σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Cingular Wireless LLC από την AT&T Wireless Services Inc. Οι μετοχές της, υποχωρούσαν 91 σεντς, φθάνοντας στα 23,67 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα