Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές στη Ν. Κορέα, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί για μείωση των καταναλωτικών δαπανών, μετά την κυβερνητική έκθεση, η οποία έδειξε, ότι ο πληθωρισμός ενδέχεται να επιταχυνθεί τον Ιανουάριο, κάνοντας μια μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, πιο απίθανη. Οι μετοχές της Hyundai Motor Co. και της LG Card Co., σημείωναν απώλειες.

«Ο δείκτης τιμών καταναλωτή δεν είναι κάτι αρνητικό μόνο για τους κατασκευαστές», ανέφερε ο Yang You Sik, ο οποίος διαχειρίζεται 534 εκατ. δολ. σε μετοχές με την LG Investment Trust Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Είναι γενικώς άσχημα νέα, επειδή καταδεικνύουν, ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας δεν θα προτιμήσει χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού».

Ο δείκτης Kospi, υποχωρούσε κατά 0,7%, στη 1:15' μ.μ., ώρα Σεούλ. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,7% από τον Δεκέμβριο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Aλλού στην Ασία, οι μετοχές της Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc., η οποία σχεδιάζει να συγχωνευθεί με την UFJ Holdings Inc. τον Οκτώβριο, κινούντο ανοδικά, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Mainichi», το οποίο ανέφερε ότι η δανείστρια ενδέχεται να προσφέρει στους μετόχους της UFJ, έξι μετοχές τη συνδυασμένης τράπεζας που θα δημιουργηθεί, για κάθε 10 μετοχές που κατέχουν.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200, σημείωνε άνοδο 0,5%, τη δεύτερη συνεχόμενη, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της BHP Billiton, οδήγησαν τις μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή υψηλότερα, μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου, καθώς εικάζετο ότι η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, μάλλον δεν εκτιμήθηκε σωστά.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περίπου 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στις 100,17 μονάδες. Ο δείκτης υποχώρησε κατά 1,2% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας την πρώτη μηνιαία πτώση, από τον Ιούλιο του 2004.

Ανοδικά κινούντο οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα, τη στιγμή που σημείωναν απώλειες στο Χονγκ Κονγ και τις Φιλιππίνες. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωναν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρια. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Μαλαισία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα