CVC Asia: Πώληση της Affinity μέσω του Χρηματιστηρίου

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 07:30

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ της ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αυστραλίας, μέσω δημόσιας εγγραφής, ενδέχεται να προχωρήσει η CVC Asia Pacific Ltd., τμήμα της εταιρείας επενδύσεων ύψους εννέα δισ. δολ ΗΠΑ, προκειμένου να αξιοποιήσει τις υψηλές τιμές των μετοχών, σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Bloomberg News.

Oι ιδιοκτήτες της Affinity Health Ltd., στους οποίους περιλαμβάνεται η CVC Asia, η Government of Singapore Investment Corp. και η Ironbridge Capital, ζήτησαν από τους τραπεζίτες να παρουσιάσουν τα σχέδια της δημόσιας εγγραφής αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η Affinity Health, ενδέχεται να πουλήσει μετοχές, περίπου 1,2 δισ. δολ. Αυστραλίας (930 εκατ. δολ. ΗΠΑ), συμπλήρωσαν οι ίδιοι.

Η ζήτηση για τις νέες μετοχές που προσφέρονται στην Αυστραλία ευνοούνται από την άνοδο των Χρηματιστηρίων. Ο δείκτης S&P/Australian Stock Exchange 200, έκλεισε χθες σε επίπεδα ρεκόρ και στις 4.107,8 μονάδες, μετά την αναρρίχησή του σε ποσοστό της τάξης του 23% το 2005. Πέρυσι, ο Bloomberg Australian IPO index, αναρριχήθηκε κατά περίπου 40%.

«Υπάρχουν πολλά κεφάλαια εκεί έξω», ανέφερε ο Martin Littler, ο οποίος διαχειρίζεται 99 δισ. δολ. Αυστραλίας σε μετοχές με την Colonial First State, στο Σύδνεϋ, συμπληρώνοντας: «Εάν προσφέρουν κάτι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, η δημόσια εγγραφή θα πάει καλά».

Σημειώνεται, ότι, η Affinity Health ευνοήθηκε από την αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών υγείας από τον γηρασμένο πληθυσμό της Αυστραλίας. Τον περασμένο Μάϊο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι δαπάνες για την υγεία αυξήθηκαν από 17 δισ. δολ. Αυστραλίας το 1997 σε 35 δισ. δολ. Αυστραλίας το 2005.

Η Affinity Health, διαθέτει 45 νοσοκομεία, 5.729 κρεβάτια στην Αυστραλία και τρία νοσοκομεία στην Ινδονησία. Το επτάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2004, τα έσοδά της ανήλθαν σε 728,8 εκατ. δολ. Αυστραλίας, ενώ απασχολούσε περίπου 13.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε στο Web site της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα