Συνάντηση στις Βρυξέλλες για το Γ' ΚΠΣ

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 13:23
UPD:13:31

Η διαπραγμάτευση αναφορικά με το ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών, με βάση τα πορίσματα ελέγχων κατά την περίοδο 2001-2003 ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρ. Φώλια και του Γεν. Διευθυντού των περιφερειών Γκρέιχαμ Μίντοους καθώς και του Διευθυντού κ. Ρόμπερτ Σότον.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και παρουσιάσθηκε η πρόοδος σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για το οποίο η Ελλάδα είχε δεσμευθεί στην περίοδο προ των εκλογών και ειδικότερα τον Φεβρουάριο του 2004.

Για την ουσιώδη τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου και ειδικότερα τις επί έλασσον δαπάνες, η συνεργασία των δύο συναρμόδιων υπουργείων (Οικονομίας και ΥΠΕΧΩΔΕ) θα συνεχιστεί με την παραγωγή των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων. Τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν άλλωστε αντικείμενο εξειδικευμένων συζητήσεων με αντιπροσωπεία της Επιτροπής που θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2005 και η οποία θα συνεργασθεί με εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων.

Ο κ. Φώλιας δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης δεν περιορίζεται απλά στην διαπραγμάτευση επί του κινδύνου αναστολής των πληρωμών αλλά επικεντρώνεται στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του Γ' ΚΠΣ που αποτελούν και το ουσιαστικό ζητούμενο για την τόνωση της ανάπτυξης στην ελληνική περιφέρεια και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ανάγκη εναρμόνισης της Ελλάδας σε Κοινοτικές κατευθυντήριες οδηγίες που αφορούν τόσο τα Δημόσια Εργα όσο και άλλους τομείς, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν σχέση με τον ανταγωνισμό, την εσωτερική αγορά και το περιβάλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα