Αυστραλία: Δεύτερη ημέρα απωλειών στο Χρηματιστήριο

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, για δεύτερη ημέρα. Οι μετοχές της Wesfarmers Ltd. κινήθηκαν πτωτικά από τα επίπεδα ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση των χρηματιστηριακών οίκων, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs JBWere Pty, ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας δεν δικαιολογεί τη μελλοντική ανάπτυξη των κερδών.

Ο S&P/ASX 200 Index υποχωρούσε κατά 2,80 μονάδες, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 4.176,30 μονάδες στη 1:47' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Περίπου εννέα μετοχές εταιρειών σημείωναν απώλειες, ανά κάθε οκτώ, που σημείωναν κέρδη.

Οι μετοχές της Wesfarmers, οι οποίες το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 46%, υποχωρούσαν 66 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 40,45 δολ. Αυστραλίας η μία. Χθες, η μεγαλύτερη εταιρεία υλικών βελτίωσης κατοικιών, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη από το τμήμα της πληροφορικής, Bunnings, αυξήθηκαν μετά τη δημιουργία νέων καταστημάτων.

Ο αναλυτής της Goldman Sachs, Natthew McNee, κατέταξε τη μετοχή της, στο «marketperform», από το «outperform».

Ο Michael Peet, αναλυτής της UBS AG στο Σύδνεϋ διατήρησε, την εισήγησή του στο «reduce», λέγοντας, ότι η μετοχή δεν κινείται στο πλαίσιο του κινδύνου μείωσης των τιμών του άνθρακα. Η Wesfarmers, πραγματοποιεί περίπου το 12% των συνολικών της πωλήσεών της σε οπτάνθρακα.

Στη Ν. Ζηλανδία, ο NZSX 50 Index σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 3.174,75 μονάδες, στις 3:42' μ.μ., ώρα Ουέλινγκτον. Οι μετοχές της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της χώρας, Fletcher Building Ltd., σημείωναν άνοδο 8,3%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα