Commonwealth: 50% υψηλότερα κέρδη από τις υποθήκες

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 07:18

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 50%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης δανείστριας της Αυστραλίας, κατόπιν υποθήκης, Commonwealth Bank, καθώς η αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, ώθησε τους αγοραστές κατοικιών να πάρουν δάνεια, περιορίζοντας τα έξοδα της τράπεζας. Η μετοχή της, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών.

Τα καθαρά κέρδη, αναρριχήθηκαν στο 1,86 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,43 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,42 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2004, από 1,24 δισ. δολ. Αυστραλίας ή 96 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Commonwealth. Η μετοχή, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα, μετά την αναθεώρηση της πρόβλεψης των κερδών της τράπεζας, από τον επικεφαλής της, David Murray, 55 ετών.

Η υπ' αριθμόν δεύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, αύξησε τις υποθήκες τρεις φορές περισσότερο από την ανταγωνίστριά της, National Australia Bank Ltd., αλλά και τα υπό διαχείριση κεφάλαια, καθώς ο δείκτης στο Χρηματιστήριο της χώρας σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο έξι μηνών, σε χρονικό διάστημα 11 ετών. Επίσης ο Murray, μείωσε το προσωπικό, ανακαίνισε τα υποκαταστήματα και εκπαίδευσε τους υπαλλήλους, με απώτερο σκοπό την πώληση περισσοτέρων δανείων, αλλά και επενδυτικών προϊόντων.

«Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά και καλύτερα από ό,τι αναμενόταν», ανέφερε ο Andrew King, ο οποίος διαχειρίζεται 1,7 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές με την ABN Amro Asset Management, στο Σύδνεϋ, συμπληρώνοντας: «Ο Murray, κατάφερε να επιτύχει αύξηση των δανείων, σε μια περίοδο συρρίκνωσης άλλων τομέων».

Οι μετοχές της Commonwealth σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 10% μέσα στο 2005, υψηλότερη της ανόδου του 3,6% των μετοχών της National Australia και του 0,9% της Australia & New Zealand Banking Group Ltd., ενώ μείωση 0,1% έχουν σημειώσει οι μετοχές της Westpac. Σήμερα, οι μετοχές της Commonwealth σημείωναν άνοδο 99 σεντς, ποσοστό 2,9%, φθάνοντας στα 35,42 δολ. Αυστραλίας στις 2:47' μ.μ, ώρα Σύδνεϋ και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις 18 Μαρτίου του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα