Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 07:27

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών της Ιαπωνίας, όπως της Toyota Motor Corp. και της Canon Inc., μετά την υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου, κάτι που τόνωσε την αισιοδοξία για την αξία των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί.

«Η υποχώρηση του γιέν, ευνοεί τις εταιρείες, που βασίζονται στις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 3,8 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών είναι ελκυστικές». Ο Sakuma αγόρασε προσφάτως μετοχές της Toyota, καθώς εκτιμά ότι το γιέν θα υποχωρήσει κι άλλο.

Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 1.156,39 μονάδες στη 1:43' μ.μ., ώρα Τόκυο, ενώ ο Nikkei σημείωνε οριακές απώλειες 0,05%, φθάνοντας στις 11.484,40 μονάδες.

Αλλού στην Ασία, στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200, σημείωνε απώλειες για δεύτερη ημέρα, μετά την μεγάλη υποχώρηση των μετοχών της Wesfarmers Ltd. O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 99,64 μονάδες.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, τη Ν. Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία, λόγω του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Ετους.

Ο δείκτης στη Ν. Ζηλανδία, σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές στην Ταϊλάνδη ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών, ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις Φιλιππίνες. Ανοδο σημείωσε ο δείκτης Sensex στην Ινδία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα