Cisco: Διπλάσια κέρδη το β' τρίμηνο της χρήσης

Χαμηλότερες των προβλέψεων οι πωλήσεις της
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 07:57

ΣΧΕΔΟΝ διπλάσια κέρδη ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εξοπλισμού για δίκτυα κομπιούτερ στον κόσμο, Cisco Systems Inc., μετά την αύξηση της ζήτησης. Οι μετοχές της εταιρείες κινήθηκαν πτωτικά, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,4 δισ. δολ. ΗΠΑ ή 21 σεντς ανά μετοχή έναντι 724 εκατ. δολ. ή 10 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Σαν Χοζέ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 12%, φθάνοντας στα 6,06 δισ. δολ. και ήταν οι χαμηλότερες που πραγματοποίησε η εταιρεία μέσα σε πέντε τρίμηνα.

Οι πωλήσεις το τρέχον τρίμηνο δεν θα αυξηθούν τόσο όσο εκτιμούσαν οι οικονομικοί αναλυτές, καθώς οι εταιρείες περιορίζουν τις δαπάνες τους. Ο επικεφαλής της, John Chambers προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτήν την εξέλιξη, επεκτείνεται σε καταναλωτικά προϊόντα λιγότερο κερδοφόρα, όπως τα μόντεμ.

Οι πωλήσεις ενδέχεται να παραμείνουν αμετάβλητες ή να αυξηθούν κατά 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Dennis Powell, προς τους οικονομικούς αναλυτές. Αυτό συνεπάγεται πωλήσεις 6,18 δισ. δολ. έναντι πρόβλεψης 26 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, για πωλήσεις ύψους 6,23 δισ. δολαρίων. Για το δεύτερο τρίμηνο, που έληξε στις 29 Ιανουαρίου, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις της Cisco θα ανέλθουν σε 6,13 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν 41 σεντς, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 17,83 δολ. η μία, στη διευρυμένη – μετά τη συνεδρίαση – διαπραγμάτευσή τους. Σημείωσαν άνοδο οκτώ σεντς, φθάνοντας χθες στις 4 μ.μ. στα 18,24 δολ. η μία στο Nasdaq της Ν. Υόρκης, σημειώνοντας συνολικά απώλειες 78% από τον Μάρτιο του 2000, όταν είχαν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και στα 82 δολ. η μία, μήνα κατά τον οποίο, η εταιρεία, είχε τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα