Ford: Σήμερα η παρουσίαση του νέου μοντέλου «Milan»

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανάκαμψη της Mercury
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 09:22
UPD:09:32

ΕΝΑ ΝΕΟ μοντέλο, το Milan, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει να αυξήσει τους αγοραστές, θα παρουσιάσει σήμερα η Mercury, της Ford Motor Co., της οποίας οι πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2/3 από την έκρηξη που σημείωσαν το 1978.

Το μοντέλο Milan, θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Σικάγο και θα αρχίσει να παράγεται το δεύτερο εξάμηνο του έτους, στο Hermosillo του Μεξικό, ενώ πρόκειται να ανταγωνιστεί το μοντέλο Camry της Toyota και το Accord της Honda, που έχουν τις καλύτερες πωλήσεις στο είδος τους στις ΗΠΑ.

Το Milan είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Mercury, ανέφερε ο Dennis Virag, πρόεδρος της Automotive Consulting Group Inc., σε συνέντευξή του στο Ann Arbor, του Michigan, συμπληρώνοντας: «Κάθε αυτοκίνητο στη γραμμή παραγωγής της Mercury είναι σημαντικό και βήμα-βήμα, πέτρα-πέτρα, χτίζει την πρόοδό της».

Η ανανέωση της Mercury, αποτελεί κομμάτι του σχεδίου του επικεφαλής της Ford Motor, William Clay Ford Jr.'s, να αυξήσει τα προ φόρων κέρδη στα επτά δισ. δολ. το 2006. Ο παππούς του, Edsel Ford, δημιούργησε τη Mercury το 1939, ως γέφυρα μεταξύ του σήματος Ford και των αυτοκινήτων πολυτελείας Lincoln.

To 1978, η Mercury ήταν η έβδομη καλύτερη σε πωλήσεις φίρμα αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, με το 15% της αγοράς αμερικανικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Automotive News. Πέρυσι, η Mercury κατείχε την 22η θέση, μπροστά από την Subaru και αποτελούσε το 5,8% των συνολικού όγκου πωλήσεων της Ford στις ΗΠΑ.

Το τμήμα της, Lincoln-Mercury, εκτιμά ότι θα πουλήσει 30.000 έως 40.000 μοντέλα Milan το πρώτο δωδεκάμηνο του λανσαρίσματός του, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματός της, Darryl Hazel, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στις 30 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα