Αρχίζει ο διάλογος για το ασφαλιστικό των τραπεζών

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 09:26

ΑΡΧΙΖΕΙ σήμερα ο διάλογος για την εξεύρεση ενιαίας λύσης στο ασφαλιστικό των τραπεζών, όπως αποφασίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη με την ΟΤΟΕ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης συντονιστικό ρόλο, αλλά και παρέμβαση στα θέματα που αφορούν την ευθύνη του κράτους θα έχουν ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, ειδικός Σύμβουλος υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και η ¶ρτεμις Δεδούλη, Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Η πλευρά των τραπεζών θα εκπροσωπηθεί από τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας, ¶νθιμο Θωμόπουλο, το σύμβουλο διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Πλάτωνα Τήνιο και τον εντεταλμένο γενικό διευθυντή της Alpha Bank, κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο.

Από την ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων θα μετέχουν ο γραμματέας ασφαλιστικού κ. Δημήτρης Τσεγγενές και τα μέλη της γραμματείας, Τάσος Καζαντζής και Ηλίας Παναγιωταρόπουλος.

Εως το τέλος του μήνα

Όπως συμφωνήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με τις διοικήσεις των τραπεζών και την ΟΤΟΕ στόχος είναι μέχρι και το τέλος του μήνα να έχει βρεθεί μια λύση κοινά αποδεκτή από όλους και να κωδικοποιηθούν τα βήματα για την εφαρμογή της.

Το πόρισμα της επιτροπής διαλόγου θα πρέπει να έχει μια συνολική αποτίμηση του ανοίγματος των ταμείων και επιμερίζει το κόστος σε κάθε πλευρά δηλαδή Δημόσιο Τράπεζες και ΟΤΟΕ.

Τέλος προαπαιτούμενο για τη λύση θα είναι να μπορεί να δώσει θετικό αποτέλεσμα στις οικονομικές καταστάσεις οι οποίες θα συνταχθούν με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα οι οποίες θα εκδοθούν στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα