Nissan Motor: 6,9% υψηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Μετά το λανσάρισμα των νέων μοντέλων της
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 09:31

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 6,9%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Nissan Motor Co., μετά τη ζήτηση για τα νέα της μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του «Pathfinder» στις ΗΠΑ και του «Fuga», στην Ιαπωνία.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 134,2 δισ. γιέν (1,27 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση κατά 14,9%, φθάνοντας στα 2,09 τρισ. γιέν. Ο επικεφαλής της Nissan, Carlos Ghosn, 50 ετών, διατήρησε την πρόβλεψη της διοίκησης για κέρδη ρεκόρ και πέμπτο συνεχόμενο έτος.

Μία ευρεία γκάμα μικρών φορτηγών που κατασκευάστηκαν στη μονάδα της που άρχισε να λειτουργεί στο Mississippi, το 2003, βοηθά τη Nissan, να κερδίσει μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ από την Ford Motor Co. και την General Motors Corp.

«Η Nissan ήταν ιδιαίτερα επιθετική στο θέμα λανσαρίσματος νέων και βελτιωμένων μοντέλων», ανέφερε ο Norihito Kanai, αναλυτής της Meiji Dresdner Asset Management Co., στο Τόκυο, ο οποίος διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές, συμπληρώνοντας: «Η στρατηγική της διοίκησής της, φαίνεται να αποδίδει».

Οι μετοχές της Nissan, σημείωναν άνοδο 1,1% ή 12 γιέν, φθάνοντας στα 1.129 γιέν η μία, στο Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, στις 3 μ.μ., τοπική ώρα. Οι μετοχές της πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 3,4%, έναντι ανόδου 18% των μετοχών της Toyota Motor Corp. και 24% των μετοχών της Honda Motor Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα