Southcorp: Ιδιαίτερα χαμηλή η προσφορά της Foster's

Μετά την αύξηση των κερδών της κατά 50% το α' εξάμηνο
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 10:04

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 50%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης οινοποιΐας της Αυστραλίας, ανακοινώνοντας, ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόδειξη, ότι η προσφορά της Foster's Group Ltd. ύψους 3,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,4 δισ. δολ.) για την εξαγορά της, είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Τα καθαρά της κέρδη, το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αυξήθηκαν στα 60,6 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 8,1 σεντς ανά μετοχή, από 40,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 5,4 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους και της αύξησης των πωλήσεων στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία θα καταβάλλει για πρώτη φορά μέρισμα μέσα σε δύο χρόνια.

Οι μετοχές της Southcorp σημείωναν άνοδο ένα σεντ, φθάνοντας τα 4,41 δολ. Αυστραλίας η μία, κατά το τέλος της συνεδρίασης στις 4 μ.μ., στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Foster's, που παράγει τα κρασιά Wolf Blass και Stone Cellars wines, σημείωσαν άνοδο τριών σεντς, φθάνοντας στα 5,45 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα