Schering: Μείωση του κόστους λειτουργίας, 23% υψηλότερα κέρδη

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 10:16

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 23%, μετά τη μείωση του κόστους και της φορολογίας, εμφάνισαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής αντισυλληπτικών χαπιών στον κόσμο, Schering AG.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 118 εκατ. ευρώ (151 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 62 σεντς ανά μετοχή, έναντι 96 εκατ. ευρώ ή 50 σεντς πριν από ένα χρόνο και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των 12 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα έφθαναν τα 115 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν σε ποσοστό 1%, φθάνοντας στο 1,27 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία μείωσε τις διοικητικές δαπάνες και τις δαπάνες για την έρευνα το τέταρτο τρίμηνο και κατέβαλε λιγότερα σε φόρους σε μια περίοδο που ευνοήθηκε από τις υψηλότερες πωλήσεις των αντισυλληπτικών χαπιών Yasmin και Minera, που παράγει. Η Schering μειώνει κατά 900 θέσεις το προσωπικό της και κλείνει το ήμισυ των μονάδων της, καθώς μειώνονται τα προγράμματα ερευνών, με στόχο να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της στο 18% μέχρι το 2006.

Οι μετοχές της Schering, υποχωρούσαν χθες 27 σεντς, κλείνοντας στα 54,48 ευρώ η μία. Το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 36%, έναντι ανόδου 1,4% των 17 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe pharmaceutical index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα